Зверски студ в Русия! Температурите падат до -40 градуса

0
822

Няколко руски региона се оказаха в центъра на сериозни студове. Големи студени циклони връхлетяха Централния федерален окръг, Урал и Сибир. В района на Челябинск във вторник срещу сряда през нощта температурата е спаднала до -30 градуса, съобщава tvzvezda.ru.Според прогнозата за времето застудяването в района на Урал ще продължи и в следващите дни, а температурата се очаква да падне до -40 градуса.

Аномалии и снежни бурии причиниха сериозно тежко положение на пътя Орск-Оренбург на 4 януари. Поради ниската видимост и преспите на пътя се формира 37-километрово задръстване. В резултат на това под снежните преспи са попаднали стотици души. Спасителите са евакуирали 84 души, осем от тях са били хоспитализирани с измръзвания или хипотермия.

След застудяването спасителите в региона са в пълна готовност за оказване на първа помощ. Местните жители са помолени при възможност да останат на закрито и да се въздържат от риболов на лед и пътувания в планината, където времето ще бъде още по-тежко.

Необичайни студове са регистрирани и в руската столица Москва. Вторник вечер се оказа най-студеният ден за тази зима в града. Тогава живакът пад 20 градуса по нулата, а в петък вече се очаква температурите да паднат до -21 градуса. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук