ИЗВЪНРЕДНО! Борисов се извини на Валери Симеонов за шефката на ДНСК

0
11155

„Ние никога не сме имали търкания с Патриотите. Срещата сутринта се проведе, защото аз и Валери бяхме цяло лято на работа, а другите бяха в почивка и малко имаше напрежение в това отношение“, заяви премиерът Борисов днес след участието си в борбата срещу контрабандата.

Той допълни, че по начало с коалиционните партньори се виждат редовно – понеделник или вторник, в зависимост от това дали всички са в София.

Той даде пример и за един от случаите, по които възникнало коалиционно напрежение – когато Валери Симеонов съобщил през Фейсбук, че ще уволняват шефа на ДНСК Милка Гечева. Борисов призна, че дължи извинение на Симеонов, защото упрекът се стоварил върху него –  че съобщава в профила си за уволнение на човек. В същото време новината е била оповестена на Симеонов преди това от регионалния министър Нанков още в Министерския съвет.

„Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично“, обяви Борисов. „Така че ни е много спокойно, добре във всяка една тема. За мен няма търкания и недоразумнеия“, обобщи той отношенията в управляващата алиция. Попитан дали е вярно, че Каракачанов и Симеонов са в обтегнати отношения, лидерът на ГЕРБ каза:

„Аз не се бъркам в чужди партии и чужди семейства“, като добави, че не се е налагало той да ги сдобрява. Даже призна, че лидерът на ВМРО и на НФСБ така се закачат помежду си, че дори той се подвеждал в началото, че са скарани понякога:

„Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги мога да остана с впечатление, че се карат. Но после, като започнат да се смеят… и беше нужно време, за да им свикна на табиета“, разказа премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук