ФОТО БОМБА НА dailypress-bg.com! Това е 16-годишния младеж който нападна служителка на Център за настаняване от семеен тип на деца с увреждания (СНИМКИ ТУК)

0
281827
Снимка: Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ dailypress-bg.com.

Репортаж: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС ГРАД СМОЛЯН

Момчето е криминално проявено, има над 14 криминални регистрации в полицията

16-годишния М. Борисов – е пребил 60-годишната служителка на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Смолян, научи първо Агенция  „Дейли Прес“. Инцидента е станал на 20 септември вечерта, но вчера бе оповестен от полицията. Срещу младежа е започнато досъдебно производство за хулиганство, научи още „Дейли Прес“.

Нападението е станало по време на нощното дежурство на Пенка Пойдовска, която е служител социални дейности в центъра. Жената преди това била заплашвана.

Пенка Пойдовска пред dailypress-bg.com: Ние отиваме със страх на работа, той постоянно ни заплашва, още при постъпването на мен на смяната, колегата си отива и вика, тая нощ ще те пребия, ще те убия“.

Младежът издебнал жената и ѝ нанесъл множество удари с юмруци и метална лопатка. Жената все още е в болница и в шок от случилото се.

Резултат с изображение за Пенка Пойдовска
Пенка Пойдовска възпитател в Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ). („Nova.bg“.

Това не е първия инцидент с младежа, твърди жената пред „Нова телевизия“.

Момчил Караиванов, секретар на община Смолян пред dailypress-bg.com: „Търсейки въздействие чрез наказанието, той минава през местната комисия за борба с противообществените прояви, на последната комисия е имало двама члена които са били против наказание, същото дете е в момента с последно предупреждение за настаняване във ВУИ“.

От общината и фондацията, която „ръководи“ социалната институция, „признават“ за проблема.

Сабина Събева, Фондация Международна социална служба пред dailypress-bg.com: „Вече е обществена тайна че там има деца с много трудно поведение, което излиза извън рамките на приемливото, поради това няма никакви желаещи за работа и се въртим в един абсолютно порочен кръг“.

Според институциите трябва да бъдат създадени отделни центрове за младежи с проблемно поведение. Но докато това стане 16-годишното момче ще живее в центъра в Смолян. А пострадалата жена е категорична че никога повече няма да се върне на работа там.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Повдигат обвинение на 16-годишния, нападнал с лопата учителката си

Момчето се казва М. Борисов., роден в Пловдив. От 11-годишна възраст е настанен в домове за деца, преди година за последно е бил настанен в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“ в Пловдив, научи първо „Дейли Прес“.

Момчето е криминално проявено, има над 14 криминални регистрации в полицията за кражби, бой, и насилие над деца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“!Снимка на Веселин Станимиров.Снимка: Източник на Информационна агенция „Дейли Прес“.Снимка на Веселин Станимиров.Снимка: Източник на Информационна агенция „Дейли Прес“.Снимка на Веселин Станимиров.

Снимка: Източник на Информационна агенция „Дейли Прес“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Повдигат обвинение на 16-годишния, нападнал с лопата учителката си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук