ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Президентът Румен Радев: В скандала с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта, а българските граждани (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
12685
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС /СОФИЯ 

Зададох въпроси за сделката на ЧЕЗ, а вчера премиерът даде някакви съвети. Всички очакваме отговори. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, след като взе участие на тържествената част на 31-ото общо събрание на Националното сдружение на общините в България по повод 140 години от Освобождението на България от турско робство, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Видяхте, че тази сутрин никой не уважи искането на парламента за изслушване. Чух даже и закани към някакви гадове. Според мен в скандала с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта. Жертвата сме ние – абонатите на електроразпределителните дружества, българските граждани. Затова и държим да знаем как така тази фирма без история и капацитет получава такива големи банкови гаранции“, коментира Радев и попита кои са банките и какви са най-вече механизмите за финансиране и получила ли е тази фирма политическа подкрепа, за да бъдат банките толкова щедри към нея.

„Как така отговорните институции научават и започват да действат постфактум? Това са въпросите“, подчерта държавният глава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук