ИЗВЪНРЕДНО! Путин проговори за скандала „Панамски досиета“! Ето какво каза президентът на Русия!

0
1351

Враговете на Русия, които инициираха офшорния скандал, избраха най-елементарния начин да се опитат да дестабилизират ситуацията отвътре и да внуши недоверие в обществото към властта. Така за първи път президентът на Русия коментира Панамагейт.

Владимир Путин направи това по време на медиен форум в Санкт Петербург. Според него успехите на Русия в международен план не са оставили равнодушни тези, които „са свикнали на монопол” и затова  бил избран инструмент, изпитан в годините на Първата световна война.

 „Искат да ни дестабилизират отвътре, да ни направят по-сговорчиви, да сме пригладени както на тях им се иска. И какъв е най-лесният начин? Да се внесе недоверие в обществото към органите на властта, да се настроят те един към друг. Това се използваше мощно в годините на Първата световна война – обясни държавният глава – Знаете ли какво е „информационен продукт»? Ето, намират мои познати и приятели, нещо бръкнали, нещо слепили го и го поднасят”.

„Зад това са замесени САЩ — това вече го каза „Уикилийкс”. Това че си позволяват да ни хулят публично — вече ни поднесоха извинения някои високопоставени чиновници от администрацията. Но не мисля,  че защото им станало срамно, а просто защото са по-умни от тези, които го направиха”, каза държавният глава на Русия.

Президентът коментира и шефа на Дома на музиката в Санкт-Петербург Сергея Ролдугин. Путин отбелязва, че той наистина се занимава с предприемачество, но „но не заработва милиарди долари“, и подчертава, че обратното твърдение е просто глупост. Президентът на Русия отбелязва, че се гордее с дружбата си с Ролдугин, който е похарчил много пари за музикални инструменти за Русия./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук