Какво става в Северозапада и защо хората се въоръжават до зъби

0
1445

Стряскаща статистика показва, че само на територията на област Враца над 6000 души носят оръжия

Над 6 000 души използват оръжие на територията на област Враца, сочат данните на МВР. Това реално са пушкала за цял римски легион, който наброявал именно толкова войници, пише „Конкурент“.

Органите на МВР са започнали проверки на всички, които притежават разрешения за дейности с огнестрелни оръжия и боеприпаси, включително и за спазване на изискванията за съхранението им. Проверките трябва да бъдат завършени до 31 май във всички областни дирекции на ведомството. Акцията е по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Към средата на март точният брой на присъстващите в регистъра на полицията е 6 580. Близо една трета от тях имат повече от едно оръжие в дома си. През м.г. на територията на областта на отчет и контрол от органите на реда са водени 8 481 оръжия, използвани от 6 573 души. На територията на Врачанско са регистрирани 3 467 ловци, които притежават 5 855 оръжия.

Обект на проверки са и магазините предлагащи боеприпаси. Във Врачанско има 7 магазина за търговия на оръжия, 7 за продажба на пиротехнически изделия, 5 работилници за ремонт на оръжия и 4 склада за съхранение на взривни вещества. През м.г. са иззети 28 незаконни оръжия. Съставени са 44 акта за нарушения на закона, на 10 души са отказани разрешения и са иззети 14 оръжия от 6 души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук