Манол Христов пред ДЕЙЛИ ПРЕС: Отвсякъде протести, КНСБ пак спи

Чудя се този синдикалист вярва ли си, като ги приказва тия работи, споделя в коментар за Информационна агенция "Дейли Прес" Христов - подробности четете в текста по-долу

0
7908

„Истинският проблем на пазара на труда у нас е, че не получаваме толкова, колкото заработваме“, каза в интервю президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Чудя се този синдикалист вярва ли си, като ги приказва тия работи. Той много добре знае, поне на теория, че въпреки увеличението на средната заплата много българи работят за по-ниска от нея. Огромна също така е разликата във възнагражденията за заетите в отделните сектори на икономиката ни.

„За някои има две пилета, а за други няма и зеле”, коментира синдикалистът.

Е, добре де, г-н Димитров, като сте толкова разтревожен, къде са ви организациите, къде са ви протестите, къде са ви исканията. Или и вие полегнахте на статистиката, че българският работник е доволен от заплатата и от работодателя си? Нещо много съглашателски по отношение на властта звучи точно от вашата уста, че до 2-3 години ще има съществен скок в заплатите.

За София даже се очаквало средната да стане 1000 евро. Щом и вие смятате в евро, ясна е работата накъде се покланяте. Да му мисли пролетариатът, ако още го има.

Манол ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук