Мутрата агресор с мерцедеса- бияч на лихваря Джубрилов

0
3458

Ангел Радичев, който заплаши да убие от бой шофьор на автобус на магистрала „Тракия“ предизвикал кърваво меле в бургаски М0Л

Арогантният шофьор с тузарски „Мер­цедес“ с немска регистрация, който вилня на магистрала „Тракия“ и бе заснет да заплашва шофьор на автобус по линията София – Китен, че ще го причака в Бургас и ще го убие от бой с бригадата си от 10 гавази, се оказа страховит герой от морския ъндърграунд. Източници на „Уикенд“ разкриха, че агресорът на пътя е карнобатският гангстер Ангел Радичев – Ачо Пеперудата.

31-годишният гологлав здравеняк бе арестуван във вторник следобед от полицията в Бургас, след като във фейсбук бяха разпространени видеокадри, от които се вижда как шофьор на спрял в аварийното платно на магистрала „Тракия“ „Мерцедес“ с немска регистрация се заканва на автобусен шофьор, че ще го причака в Бургас и „ще те убия от бой с 10 човека“

Според човекът, заснел видеото, случката се разиграва на 50 км преди Бургас. Тогава автобусът изпреварил лъскавото во­зило на стойност 300 000 лева, шофирано от Ангел Радичев.

Агресорът, който работи като охранител на бургаския лихварски бос Любен Джубрилов, буквално побеснял от дързостта на изпревари­лия го шофьор на автобус и го принудил да отбие в аварийната лента на магистралата. Без да се съобрази, че засе­клият го водач на рейс вози около 50 пътници за морето, сред които майки с невръстни деца, Ачо Пеперудата, както е известен в Бургас и ре­гиона джигитът, започнал да рита по автобуса и да сипе свирепи закани към уплашения шофьор.

„Ангел действително е опасен и като нищо може да изпълни заканата си да убие от бой засеклия го шофьор. Защото Ачо е известен в града като предводител на една от най-бруталните нака­зателни бригади – тази на лихварските босове Любен Джубрилов иТодор Атанасов – Томи Черния.

През 2009 г. бандата на Джубрилов, който е племенник на популярния бургаски актьор Георги Джубрилов, бе разбита, а самият той бе обявен за лихварски бос, който да му приписват имоти

заложени срещу ми­зерни суми. Джубрилов се укри в Гърция и бе дирен дълго време от Интерпол, преди да стане защитен свидетел срещу друг мастит обитател на бургаския ъндърграунд – Венци Чамурджиев, и да реши проблемите си с правосъдието.

Докато Джубрилов бе извън България, стотици­те му длъжници не бяха оставени на мира. Със събирането на парите е бил натоварен именно ро­деният в Карнобат Ангел Радичев. Здравенякът е наричан Ачо Пеперудата в Бургас заради навика да върти в ръката си

нож от типа „пеперуда . Ангел отчитал парите от лихвите, събирани силово от него и бандата му на съдружника на Джубри­лов – Томи Черния.

Преди 4 години Ачо Пеперудата се забърка в тежък криминален инци­дент, докато изпълнява задачата си на събирач на дългове. През фев­руари 2012 г. бандитът причаква заедно с Томи Атанасов Синовете на бургаския автотърговец Спас Стоилов – братята Николай и Стоян Стоилови пред заведение за бързохранене в бургаския МОЛ „Галерия“. Двамата младе­жи са атакувани от Ангел заради дълг на баща им от 80 000 лева към Томи Черния. Момчетата на Спас Стоилов обаче дават неочакван отпор на Ачо Пеперудата единият от младежите вади нож и наръгва в крака карнобатския агресор.

Минути по-късно мом­четата са арестувани, задържан е и Ангел Радичев, както и синът на Томи Черния.Четиримата обаче отричат да се по­знават, пред прокуратура­та те твърдят, че мелето с ножове в бургаския мол е предизвикано заради мо­миче. Така лихварите се отървават без присъда, а по-късно автотърговецът Спас Стоилов връща па­рите, които по-рано взел при лихва от 30%.

Мелето в бургаския МОЛ „Галерия“ и заканите за убийство на пътя, които Ангел Радичев отправи към автобусен шофьор, не са единствените кри­минални провинения на 31-годишния бандит. Той е съден няколко пъти за различни престъпения, но никога не е влизал в затвора.

„От малък беше раз­бойник. Като завърши средното образование, започна работа при алкохолния бос Миню Стайков, но онзи го из­гони бързо-бързо, защото го надуши, че не е добре с нервите и че употребява наркотици. След това Ан­гел се установи в Бургас и стана мутра на Джубрилов и Томи Черния Мерцедесът, който шофира, не е негова собственост, а на един милионер от Бургас, кой­то е сред собствениците на хотел „Приморец“. Странно как е поверил колата си на такъв бандит и джигит като Ачо Пеперудата. Явно и на хотелиерите не им е много чист косъмът“, коментират инцидента жителите на Бургас.

Те не вярват, че про­куратурата ще образува дело срещу пътния хули­ган за закана за убийство, макар Ангел да бе арес­туван за 24 часа.

„Нищо няма да му направят, ще го отърват. Та нали началниците му Джубрилов и Томи Чер­ния командват полицията в Бургас?“, вдигат рамене в морския град.

Ачо пеперудата: Щях да умра на пътя. Изпуснах си нервите!

Ангел Радичев – Ачо Пеперудата, който бе задър­жан за агресивното си поведение на магистрала „Тракия“, изложи своята версия за инцидента с автобусния шофьор пред бургаския сайт „фла­гман“. Публикуваме със съкращения версията на 31-годишния джигит:

„Карах си по магистралата с около 150-160 км/ч. Отдалеч видях автобуса, че се е залепил зад камион, но не тръгва да го изпреварва. Помислих си, че ще поддържа неговата скорост. След като доближих обаче, той изведнъж реши да навлезе в лявата лента, пусна си мигача и без въобще да се огледа назад ми пресече пътя. Завъртях се, цяло чудо е, че нямаше друга кола, защото щяхме да се блъснем. Автомобилът, който управлявах, е със задна предавка, заради което бях напът да се обърна по таван. Едва овладях колата. Настигнах шофьора, но вместо да се извини, той с ръка махна настрани и ми показа да се махам. Изпуснах си нервите, съжалявам! Всеки е попадал в такава ситуация и знае, че изпада в състояние на временен афект. Нищо нямаше да му направя. Разговорът ни продължи 10-ина секунди повече от това, което е записано във видеото. След като записът приключи, не съм направил нищо“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук