НАЙ-НАКРАЯ! От ГЕРБ си признаха защо изгубиха изборите!

0
1312

Новите избори би трябвало да са съобразени с волята на хората, гласували на референдума. Това коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев в сутрешния блок на БНТ.

„Без значение на кого му харесва, на кого не му харесва, при този резултат от референдума няма значение дали е валиден, или не. Разликата е толкова малка, че не може да се коментира. Изборните правила трябва да се променяти е добре това да се случи максимално рано“, изтъкна Дончев.

Анализирайки причините за загубата на Цецка Цачева от Румен Радев на президентските избори, той посочи, че ГЕРБ не били сбъркали само в самите избори.

„Един резултат от изборите не е резултат само от качествата на кандидатурата и от проведената кампания. Малко или много, може би съдим сурово себе си, това е резултат от начина, по който сме се държали през последните две години“, отбеляза вицепремиерът.

Според Дончев логично и редно било бюджетът, предложен от отиващото си управляващо мнозинство, да се изтегли от Народното събрание.
„Защото това е виждането за управлението на държавата през следващата една година и като програми, и като политики, и т.н. Само че е съвършено безотговорно в такава ситуация държавата да остава без бюджет“, коментира той./Bradva

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук