Николай Колев–Босия прекрати гладната си стачка след оставката на Московски (ОБЗОР)

0
22091
© Велко Ангелов

Репортер по темата: Бойка НОНЕВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Николай Колев-Босия, който вече 81 дни е в гладна стачка с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски, днес прекрати протеста си. Това потвърди той пред „Дейли Прес“ веднага след като стана окончателно и беше официално обявено решението Московски да напусне поста.

Транспортният министър подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов заради катастрофата в Своге в събота, при която загинаха 17 души.

Николай Колев-Босия започна протеста си на 13 юни с искане на оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция. На 65-ия ден от гладната стачка той прибави и искания за още оставки – на заместник-министъра Ангел Попов. Преди това пък призова за отстраняването на Дамян Войновски от ръководната позиция в агенция „Автомобилна администрация“, откъдето той впоследствие беше отстранен.

По случая със стачката на Николай Колев–Босия и неговите твърдения за корупция в транспортния сектор беше сформирана и временна парламентарна комисия, която проведе три заседания преди лятната ваканция на депутатите.

Пия първия си чай с лъжичка мед, направих си го след новината за оставката, каза Колев пред „Дейли Прес“.

Добави обаче, че действията му няма да спрат дотук, а ще продължи с инициативите за прекратяване на корупцията на всички нива. Първите стъпки са за изчистване на транспортното министерство и на Народното събрание, отбеляза той.

„Немислимо е да спрем по средата на пътя“, заяви Колев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук