Нова мистерия около Путин: Приближените му загадъчно умират

0
926

Нова мистерия около Путин: Приближените му загадъчно умират!

Приближени на Путин умират от мистериозна смърт, анализатор разкрива нови факти.

Военният анализатор Виктор Баранец разкрива за тайни инциденти, сполетели бивши приближени на Владимир Путин. Бивши съратници на президента от военното разузнаване намират смъртта си при загадъчни обстоятелства.

Руското министерство на отбраната преди броени дни съобщава, че на 58 години внезапно умира лидерът на военноразузнавателните служби, т.е. шефът на най-голямата разузнавателна служба на Руската федерация — „GRU“ генерал Игор Дмитриевич Сергун. В изявлението на министерството се посочва, че генералът умира неочаквано, но не е посочена причината за смъртта.

Смята се, че военното разузнаване е най-голямата руска мрежа за шпионаж в чужбина. Украйна твърдеше, и все още твърди, че „GRU“ е участвала в сблъсъците в източна Украйна, т.е. в Донбас, където от април 2014 г. силите за сигурност на Киев водят кампания срещу сепаратистите. Генерал Сергун бил в списъка на руските служители, върху които са били наложени санкции от западните страни заради „причиняване и насърчаване на сблъсъци в Украйна“.

Той е ръководи „GRU“ от края на 2011 г., а Путин през февруари миналата година го повиши в чин генерал-полковник. Според официалната версия, Сергун умира на 3 януари във вилата си край Московска област, от остър разрив на сърцето. Докладвано било, че причина за смъртта може да е била и преумора. Въпреки това, анализаторите на „Stratfor“ твърдят, че според техни близки източници, Сергун умира на 1 януари в Ливан. Върховният военен анализатор Виктор Баранец коментира за Космолская Правда, че генерал-лейтенант Игор Сергун е живял там под прикритие, като споделя, че вероятно е изпълнявал секретна мисия.

Наскоро също така внезапно починал и 57-годишният Михаил Лесин, бивш помощник на руския президент Владимир Путин. Пресата в Русия тогава само бегло е съобщила, че Лесин, бивш шеф на „Gazprom-Media Holding“, умрял на 3 декември от инфаркт във Вашингтон и че е бил погребан в Лос Анджелис в кръга на най-близките от семейството си. Михаил Лесин всъщност е бил намерен мъртъв в луксозен хотел във Вашингтон. Освен, че е бил министър от 1999 г. до 2004 г., от 2004 г. до 2009 г. той е бил и съветник на руския президент по въпросите за медиите и е помагал в развитието на тв канала Russia Today. От октомври 2013 г. до декември 2014 е бил директор и председател на управата на „Gazprom-Media Holding“.

Приближени на Путин загиват мистериозно

Каква е връзката между смъртта на съратниците на Путин, засега може само да се предполага.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук