Предателство и измяна: Путин обяви за удар с нож в гърба и тежка разплата с метежниците ВИДЕО

0
117

Тези, които бутат Русия към преврат, ще отговорят за действията си, закани се руският президент

Руският президент Владимир Путин направи обръщение по повод случващото се днес в Русия. Той определи действията на ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин удар с нож в гърба и предателство към страната.

„Прекомерни амбиции и лични интереси доведоха до предателство! Всички, които са подготвили въоръжен бунт, ще понесат неизбежно наказание“, обеща президентът.

„Това, с което се сблъскваме сега, е предателство. Лични интереси доведоха до предателство на страната ни и на каузата, с която се борят нашите въоръжени сили“, заяви руският президент Владимир Путин на фона на действията на ръководителя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Всички, които са тръгнали по пътя на предателството, ще бъдат наказани и ще бъдат подведени под отговорност. Въоръжените сили получиха необходимите заповеди“, допълни още руският лидер.

„Ще защитим руския народ и страната си от всичко, дори от вътрешното предателство, което се случи. Тези, които бутат Русия към преврат, ще отговорят за действията си“, каза Путин и призна, че ситуацията е сложна в Ростов на Дон.

Пригожин призова военния министър Сергей Шойгу и шефът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов да отидат в Ростов и да се срещнат с него, иначе „ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва“.

Във видео лидерът на частните бойци заяви, че те са поели контрола на военните обекти в града, включително летището.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук