Пред сблъсък? Най-мощното руско оръдие, което може да стреля и с ядрени снаряди е забелязано до границата с Украйна

0
94

Тежката руска 203-мм САУ „Малка“, която е модификация на САУ 2С7 „Пион“, е способна да изстрелва на далечина от 50 километра

В мрежата се появи видео, в което, както се твърди в редица Telegram-канали, на 17 километра от границата с Украйна е заснета тежката руска 203-мм САУ „Малка“, която е способна да изстрелва снаряди на далечина от 50 километра.  

Самоходното оръдие 2С7М „Малка“ е модификация на САУ 2С7 „Пион“.

Приета е на въоръжение през 1975 година. Основната ѝ задача е потискане на тила на противника, унищожаване на важни обекти и средства за ядрено нападение в тактическа дълбочина от 50 километра. Способна е да стреля с ядени снаряди.

„Малка“ се отличава от „Пион“ с по-мошен и „всеяден“ двигател, който работи не само н дизелово гориво, но и с керосин и бензин.

Модернизацията на ходовата част е увеличила ресурса до 8-10 хиляди километра пробег. Превозваният боен комплект е разширен до от четири на осем снаряда.

Новият механизъм за зареждане е повишил скорострелността до два и половина изстрела в минута.

Очевидци публикуват нови кадри, на които близо до границата с Украйна в Белгородска област за заснети най-мощните руски 203-мм САУ  „Малка“.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук