Пускат лудите да гласуват… Надежда за България, защото тук свестните считат за луди…

0
1338

Неочаквана надежда за България се появи на хоризонта. Управляващите готвят промени в Изборни кодекс и в Закона за физическите лица, с които ще се премахне забраната за психично-болните да гласуват. Готвеният текст, който ще отпадне е този за хората „под запрещение“, на които се възстановяват не само избирателни права, но и такива за разпореждане и ползване на собственост и други подобни.

Към настоящия момент в България гласуват всички, освен осъдените и поставенитe „под запрещение“. Има логика в това, но либералстващите на запад очевидно са решили, че и това е твърде строго ограничение, и са го спуснали на марионетното правителство тук. Вероятно това е част от усилията за разграждане на България (а и на други държави), но неолибералите не са предвидили една много важна част от нашия манталитет, т.е. може да се получи обратен ефект.

Както е известно, в България свестните считат за луди. Т.е. у нас от политическия процес фактически са изключени най-продуктивните и напредничави хора. Това е от полза на желаещите да съсипят държавата ни. Сега като ни прилагат универсална формула, по същество ще ни направят услуга. В нормалните страни това да пуснеш лудите да гласуват, би ги ерозирало. Но при нас пускането на лудите (т.е. на нормалните) на свобода, би следвало да има оздравителен ефект върху държавата.

Засега не е ясно дали този шанс ще се активира още на президентските избори, или се предвижда за следващите парламентарни. / ГН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук