Радан Кънев с нов спонсор – Дидо Дънката е най-маститият спонсор на Радан Кънев

0
2251

Лидерът на ДСБ отмъкна варненския контрабандист от БСП

Управляващият опозиционер Радан Кънев нанесе подъл удар срещу варненската организация на БСП, отмъквайки изпод носа на левицата един от маститите й спонсори – скандалния морски бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката.

Даниел Славов – Дънката, който има тъмната слава на най-могъщия, контрабандист по вода и суша във Варна и региона, дълги години подпомагаше финансово варненската структура на БСП покрай близостта си с тамошния лидер Борислав Гуцанов.Дидо Дънката

От миналата есен на­сам обаче Дидо Дънката е пренасочил финансите си към ДСБ и към днешна дата е най-могъщият спонсор на партията, ръководена от Радан Кънев. Десетки жители на морската столица свидетелстват, че Радан отсяда със семейството си почти всеки уикенд в тузарския хотел „Капитол” в центъра на Варна. Хотелът е собственост на Даниел Славов, който лично домакинствал на политическия си прия­тел.

„Радан идва с жена си и със сина си и се настанява в президентския апартамент. Не е ясно колко е нощувката в него, но обикновена стая излиза 300 лева на вечер”, твърдят гости на тузарския хотел „Капитол”.

За близостта между Радан Кънев и Дидо Дънката, който многократно е бил разследван за контрабанда на цигари, но не е получавал осъдителна присъда, се заговори миналата про­лет, когато ДСБ издигна кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна. Чавдар Трифонов, за когото в разгара на предизборната кампа­ния излязоха данни, че е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние, е сред доверениците на Дидо Дънката. И до ден днешен неуспелият кандидат-кмет про­карва интересите на скандалния варненски бизнесмен в Общин­ския съвет на морския град.

Според градската, а и медийната мълва във Варна, Дидо Дънката финансирал с 500 000 лева кампанията на ДСБ и Чавдар Трифо­нов миналата есен, освен това осигурил и около 4000 гласа на дясната партия. Казват, че именно за­ради пълната си кесия, която щедро развързва, Даниел Славов станал сред най-близките хора до Радан Кънев.10154053_10153328410527636_5399406322788889822_n

Други твърдят, че близостта между Радан и Дидо Дънката е по женска линия. „Же­ната на Радан – Деница, е дъщеря на земеделеца Росен Баръмов, който някога беше общински съветник в Добрич от листата на БЗНС и от­тогава се познава с Дидо Дънката. Тъстът на Радан му направи контакта с Даниел Славов, а не Чавдар Трифонов, както мнозина подозират”, разкрива варненски журналист.

Той споделя и друга смайваща подробност, останала далеч от обектива на националните медии – тъстът на Радан Кънев неотдавна е лъснал като агент на Държавна сигурност.

„Радан е като Меглена Кунева – мрази ДС и ко­мунистите, ама се жени за тях. Тъст му Росен Баръмов е бил агент на Държавна сигурност с псевдонима Смирнов, снели са го от отчет през 1990 г.

Комисията по досиета­та откри собственоръчно написана и подписана декларация за сътруд­ничество, документи от ръководилия го щатен служител, регистраци­онна бланка, дневник и картони, както и лично дело”, разказва запознат с досието на тъста на Радан Кънев.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук