Санираха 4 от 111 одобрени панелки

0
1286

4 от общо одобрените за саниране с пари от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища на територията на област Стара Загора 111 панелни блокове са вече завършени и предадени на собствениците им.

Първи са получили обновените си апартаменти 60 семейства от Раднево, седмица след тях ги последвали обитателите на 2 блока в Гълъбово. До няколко дни предстои да приключи процедурата по приемането на блок и в град Николаево.

В напреднал етап е изпълнението на договор за близо 1,7 млн лв в Стара Загора, където обектът е за 100 апартамента в строена през 1982 г. кооперация с 6 входа.

Само в Града на липите са регистрирани 163 сдружения на гражданите при 230 на територията на областта, от които 136 са кандидатствали за пари по програмата. От тях 75 са били утвърдени от областната администрация и Българска банка за развитие, а по 68 са стартирани обществените поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.

Още 40 пакета с документи са предадени за следващ етап, но все още няма отговор от страна на банката, коментира секретарят на община Стара Загора Делян Иванов.

Реално изпълнение е стартирало за 10 от обектите, като една от панелките е в близкото село Богомилово, където от планираните 625 000 лв са усвоени около 1/3 от средствата.При стартиране на националната програма в Стара Загора министър Лиляна Павлова заяви че по нея само тук могат да бъдат изцяло обновени 377 сгради./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук