Седем души арестувани в дискотеката на Коцето! МВР ги дебнали 3 месеца!

0
1042

Седем души са били арестувани за разпространение на наркотици в дискотека в Студентски град. Акцията е била проведена в петък вечерта, предаде Нова телевизия. В известното столично заведение са открити и специални помещения, в които се е съхранявала дрогата. Тя била разделена на дози, готови за продажба.

Според Нова телевизия, която се позавава на неофициални източници, става въпрос за популярната дискотека „Плаза”, собственост на фолкпевеца Константин. Замесените в схемата имали специална система за предупреждение срещу полицаи.

Според Константин, става дума за „огромно недоразумение или е целенасочено”. Той все още не е разпитан. „Работя с този екип от 9 години. Абсолютно съм уверен, че няма такова нещо”, заяви той.

При акцията в нощния клуб е открито пригодено специално помещение за употребяване на наркотици. Клиентите и дилърите разменяли пароли за покупката на дози. Един от задържаните е оказал съпротива при задържането.

Сред арестуваните има и клиенти на заведението. Информацията на СДВР е, че в това заведение търговия и употреба на наркотици е имало от поне три месеца.

Тепърва ще се преглеждат и записите от камерите в нощния клуб.

Системата за разпространение на наркотици в „Студентски град” е действала от 3 месеца. Това каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов на специален брифинг по случая.

Той уточни, че полицаите, които се занимават с противодействие на разпространение на наркотични вещества работят и по други случаи. Директорът на СДВР каза, че се провеждат системно операции против разпространението на наркотици и допълни, че тепърва следва да бъдат назначени експертизите на откритият при акцията наркотик, но по думите му, по първоначални данни става дума за „скъп наркотик”.

„Към момента продължаваме да работим, за да уточним цялостната престъпна дейност на лицето”, каза той. Маринов уточни, че дилърите в заведението са получавали сигурност чрез изградена система за ранно сигнализиране при появата на полиция.

„Всички, които имат отношение, както собственици, така и персонал ще бъдат разпитвани”, заяви той. Маринов подчерта, че при задържаните 7 лица, 5 от тях са били хора, които са си купували наркотичните вещества. Той посочи, че наркотикът, които са открили е бил дозиран и подготвен за разпространение.

Директорът на СДВР уточни, че текат проверки на охраните в дискотеките. Във връзка с клип, които се разпространява в социалните мрежи на служители на СДВР, за които има съмнение за корупция на столичния бул. „Черни връх” от 8 април Маринов заяви, че е наредил проверка на случая.

„Предстои разглеждане на доказателствата. Ще очакваме видеоматериала от медията или собственика на видеоматериала. Ако се установят нарушения ще бъдат предприети необходимите дисциплинарно действия”, коментира още ст. комисар Маринов. /Пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук