СКАНДАЛНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Лична драма: Жена ми се гърчеше от болка, лекарка от Бърза помощ ме изгони

0
5685

Станах свидетел на едно безумно предложение. По „Нова телевизия“ председателят на Лекарския съюз Венцислав Грозев обяви, че има готовност да се изготвят списъци на агресивните пациенти. По този начин щяло да се обяви война на онези, които тормозят лекарите, медицинските сестри и шофьорите на линейки. Изтръпнах, защото си представих как отивам в някоя болница или клиника и на вратата ме проверяват що за птица съм.

Обидно!

Няма да крия, че съм против такива действия. Защото е погледнато само от едната страна. Според мен са нужни списъци и на онези лекари, заради които много хора си отидоха от този свят. И заради тях името на българския лекар девалвира страшно. А тези, които нарушават законите, да ги вкарват в затвора. И за да не бъда разбран неправилно, ще споделя едно преживяване с моето семейство.

Малко преди Коледа на 2013 г. съпругата ми получи страхотна бъбречна криза. Които са страдали, знаят какво представлява тя. Дъщеря ми бързо набра 112, за да потърси помощ. Оттам я посъветваха да купи инжекция, като й обясниха как да я сложи, защото нямало кой да помогне. Взех си палтото и отидох в поликлиниката, която се намира на по-малко от 50 метра от блока, в който живеем и където се намира Бърза помощ. Зарадвах се, защото там имаше линейка. На вратата обаче бях спрян от едно младо момиче, което пушеше и пиеше кафе. Оказа се, че това е лекарка именно в Бърза помощ. Докато й обяснявах какъв е проблемът, тя троснато ми каза, че не мога да вляза в поликлиниката. Помолих я да дойде до вкъщи, като й казах, че лично ще й нося чантата и на отиване, и на връщане. Категорично ми отказа. Единственото, което направи, бе да ми каже в кои болници може евентуално да се спасяваме.

Да си призная, и в този момент ме хваща яд, че тогава не й изсипах кафето върху главата.

Искам да попитам този измислен шеф на Лекарския съюз Венцислав Грозев. Ако не бях преглътнал обидата, нанесена ми от това чудовище, наречено лекарка, и бях се преборил за правата си по моя си начин, щях ли да попадна в списъка на агресивните пациенти. А лекарката в кой списък щеше да бъде записана?

News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук