Спас Панчев вън от НС, искат социалистите от Стара Загора

0
2005

Депутатът Спас Панчев да напусне Народното събрание. За това настояват отБСП – Стара Загора. В своя декларация социалистите от Общинския съвет в Стара Загора искат Панчев вън от Парламента.

Поведението на депутата от ЗС „Александър Стамболийски“, е било тема на обсъждане на заседание на общинарите от БСП. Панчев влиза в парламента с листата на 27 многомандатен избирателен район.

Народните представители взеха решение да изключат от Парламентарната група „БСП за България“ земеделеца Спас Панчев. Те настояват той да напусне Народното събрание, тъй като е влязъл като депутат от квотата на коалицията. Така Панчев ще освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.

„Не желаем волята и вота ни да бъдат подменяни. Не искаме да ни представлява депутат, който предпочете да е извън Парламентарната групана левицата“, акцентират членовете на партийния съвет. Панчев трябва да се съобрази с избирателите от региона, настояват социалисти.

Припомняме, че от „БСП за България“ изключиха от коалицията Земеделския съюз“ Александър Стамболийски“ на 23 юни. Решението бе взето на съвместно заседание на Коалиционния съвет на „БСП за България“.

Отпадането на Земеделския съюз от коалицията е резултат от решението на Конгреса на земеделците в събота, 23 юни, да се явят самостоятелно на следващите местни избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук