Строг затвор за крадец на тротоарни плочки

0
1275

47-годишният Марин Р. ще излежава пет месеца кражбата от бивше поделение

Пет месеца затвор при строг режим на излежаване ще изтърпи 47-годишният Марин Р. от Шумен, който открадна в сряда 11 квадратни метра тротоарни плочки от бивше поделение на армията в Шумен. Кражбата стана в сряда, а присъдата е бърза и строга и е постигната след споразумение между крадеца и прокуратурата, което е било одобрено от Районния съд в Шумен.
Марин бил забелязан на 7 юни по обяд от граждани докато товари в микробус плочки край строеж в бившето поделение на БА, известно като Тежкия полк. По сигнал на място бил изпратен полицейски екип, който спрял буса „Форд транзит“, в който били намерени  плочките. Оказало се, че МПС-то е наето от Марин, а шофьорът не знаел, че плочките не са на клиента. Полицаите преброили 125 плочки с размер 30 на 30 сантиметра.
След справка за самоличността на клиента станало ясно, че е осъждан многократно за кражби. За последен път излязъл на свобода на 22 май 2016 след като излежал присъда от 3 години и половина пак за кражби. Заради използването на транспортно средство за прибиране на плочките кражбата станала квалифицирана. Заради това, че извършителят е рецидивист му било определено ефективно наказание, с което самият Марин се съгласил. Освен, че ще трябва да търка затворническите нарове 5 месеца, крадецът е осъден да плати и 202 лева съдебни разноски./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук