Темата на ДЕЙЛИ ПРЕС! Управляващи и опозиция влязоха в конфликт за Закона за обществените поръчки (ОБЗОР)

0
7580

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Управляващи и опозиция влязоха в конфликт за Закона за обществените поръчки.

На брифинг в парламента от БСП обявиха, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за оградата по границата, което означава, че то е за допускане на престъпление от висши длъжностни лица.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обърна внимание, че в деня, в който прокуратурата съобщава за образуваното досъдебно производство за оградата – ГЕРБ и „Обединени патриоти“ внасят поправка в Закона за обществените поръчки, с който искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от закона.

Председателят на Правна комисия Данаил Кирилов поясни, че целта на промените в Закона за обществените поръчки е да се даде възможност за най-бърза реакция на най-близко стоящите държавни служби, за да преодолее пробив или пропуск в оградното съоръжение, да се обезпечи поддръжката му.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че законодателството не създава условия за корупционни схеми.

По думите му от БСП се възползват от всяка възможност да упрекват управлението за корупционни схеми и посочи, че това е стандартното говорене на опозицията.

По отношение на образуваното досъдебно производство за оградата по границата Цветанов поясни, че ако някой е нарушил закона – ще си понесе отговорността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук