Топ Преса: Ахмед Башев – новият лидер на ДПС?

0
1975

След шеметната новогодишна реч на почетния лидер на партия ДПС Ахмед Доган, политическата обстановка в страната се нажежи до крайни предели.

Какво се случва в държавата?

Мало и голямо плъзна из ефирите на телевизиите, страниците на вестниците и знайни и незнайни сайтове да нищи и анализира какво е казал и какво е искал да каже волният Сокол на българската политика. Всички се обединяват около едно – „назначеният“ лидер на партията си отива. Това е основният акцент, който се вади от наистина шокиращата реч на Доган. Цялата реч можете да прочетете ТУК.

Кой ще наследи Лютви Местан, ако се сбъднат прогнозите, че той е пътник от лидерския пост? Кое лоби ще превземе партията, питат се политическите играчи?

Преди време в публичното пространство на югозападна България настроен „анти ДПС“ сайт пусна информацията, че Доган гласи за нов лидер на ДПС волния Сокол на югозападна България – Ахмед Башев. Новината беше лансирана като слух и версия, но зад „думите“ СЕ ЧЕТЕШЕ СТРАХ У ТОЗИ, КОЙТО Я Е ПОРЪЧАЛ  с цел да разкрие бъдещите намерения във върхушката на партия ДПС с надежда за тяхното осуетяване. ПРИПОМЯМЕ НОВИНАТА ТУК!

Защо Местан се покри след речта на Доган?
Защо Местан се покри след речта на Доган?

Още от тогава, а и до ден днешен загубилият кметските избори в Гърмен бивш кмет и депутат Ахмед Башев мълчи по темата. Отговаря уклончиво и нито отрича, нито потвърждава версията, че името му се замесва като бъдещ фактор в управлението на втората по сила партия в страната. Нещо повече – пред колегите от „24 часа” след изборите той дори заяви „Имам план „Б“, но не пожела да каже нищо повече. Пред други медии бившият народен представител на партия ДПС пък обеща, че след загубата си на изборите ще отдаде изцяло силите си за работа в полза на партията си ДПС. Днес все по-сериозно, ние – местните журналисти, си задаваме въпроса – какво точно се опита да ни каже Башев?

Кандидатурата на Ахмед Башев е една от идеалните фигури за нов лидер на партия ДПС, смятат политическите анализатори, ако наистина може да се говори за конфликт Доган – Местан. За повечето хора от ДПС-югозапад, а и не само, не са тайна вътрешно-партийните слухове, че Башев падна жертва на Местан. Вместо чрез уникалните си умения  партия ДПС да овладее електората си и да сплоти лобитата си вътре, както го правеше през годините, партията на Доган се разедини на места… Получиха се невиждани до сега аномалии, „сблъсъци” тип „ДПС срещу ДПС“ и на практика поне официално ДПС загуби свои дългогодишни бастиони на местните избори. Ето защо партийците и на ниско, и на високо ниво вярват, че тези негативни явления са се получили от прекалено балансираната политика на Местан. Конкретно казано в случая със загубата или правенето на курбан на фигура като Башев се дължи на това, че Местан не успя да овладее и контролира процеси в партията, дирижирани  от свои подчинени, които задкулисно изиграха схема за лично печелене на изборите, а не на партийно. В този смисъл Местан допусна своите подчинени да играят неговата роля – ролята на партиен лидер. При Доган като лидер това никога не се е случвало, а и нямало как да се случи, коментират познавачите и хората в ДПС. Ето защо като се започне от локалните, но важни партийни грешки и пропуски, стигне се до национални и международни „гафове“, видимо Доган се е взел в ръце и е решил да си „почисти къщичката и да я подреди правилно“. Това, за да се случи обаче, трябват решителни и безкомпромисни хора – такива, които не се страхуват да действат кардинално и драстично, политици от ДПС тип „Доган“, както самият Лютви Местан призна в село Дебрен – Ахмед Башев е идеалният заместник на Сокола и го нарече „Гърменският Сокол“…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук