Тя започна да ражда и лекарите изтръпнаха

0
1768

Едва когато бебето излезе на бял свят, всички разбраха какво се е случило

Има неща, които дори да са напълно обяснени от науката, все мак запазват своята мистичност. Развитието на плода в майчиното лоно и появата му на бял свят е едно от тях. С разума си го разбираме напълно, но малцина могат без емоции да възприемат идването на новия живот.

Дори лекарите, които са облекчили живота на хиляди майки, всеки път усещат този вътрешен трепет от величието на момента. В конкретния случай обаче вниманието на докторите било приковано от необикновеното раждане.

Амниотичната торбичка на плода не се пукнала, изпускайки навън околоплодните води, а излязла цяла, без никакви разкъсвания.

Такова нещо се случва доста рядко и в някои случаи крие опасности. В случая обаче всичко минало нормално и неслучайно лекарите се стекли да видят мъничето, родено с риза.

Да, точно така изглежда тази прочута риза, известна от пословицата. От незапомнени времена децата, които са се появили по този начин на бял свят, се смятат за късметлии. Това суеверие е широко разпространено по света.

Преди години за децата родени с риза съществуваше опасност да се задавят по време на разрязването на торбичката, но с развитието на медицинските технологии положението коренно се промени. И късметът наистина спохожда тези деца още от раждането им.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук