Цвета Караянчева: Нинова се държи в парламента като на соц състезание

0
1239

„Всяка партия стяга редиците си. БСП направи конгрес. ДПС по същия начин отправя послания. Мустафа Карадайъ каза, че ще демонтира правителството, но за това са нужни добри механици. В парламента няма напрежение. Корнелия Нинова започна социалистическо съревнование. От БСП се надпреварват с ГЕРБ и Обединените патриоти колко предложения са внесли в Народното събрание. Какво от това, когато с нищо не се променя животът на хората. БСП се поразмърда. Не трябва да забравяме, че по време на тяхното управление бяха спирани еврофондове. Сега имаме зала „Арена Армеец“, която беше построена на по-ниска цена. Къде днес щяха да се провеждат всички концерти и спортни състезания? Построени са магистрали. ГЕРБ прави неща, които могат да се пипнат. Корнелия да беше прочела законопроекта ни за антикорупция. Техният от 24 странички е правен някъде тайно“. Това заяви пред БНТ1 зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Между първо и второ четене опозицията има шанс да даде предложения за антикорупционния закон. Ако парламентът избира ръководството на антикорупционния орган, ще имаме възможност да го отзоваваме, а не да се заиграва с партии. Подобно заиграване виждаме между Корнелия Нинова и президента Румен Радев. Не ни е страх от държавния глава, защото той е президент на българите. Тези 2 млн. души не бяха само хора, които симпатизират на БСП. Може да има противоречия между правителството и Румен Радев, но няма извадени томахавки“, каза още Караянчева.

„Тъжно е положението с пенсионерите. Видях онзи ден как Корнелия Нинова излезе пред възрастните хора и ги заблуждава как ще им вдигне пенсиите. Как ще направи това, след като не е в управлението? Хората в смесените райони знаят, че алтернативяата е ГЕРБ, а не ДПС. Вече го няма този страх, който имаше преди в смесените райони. Политиците се опитваха да противопоставят християни и мюсюлмани“, коментира зам.-председателят на Народното събрание и допълни, че коалицията с Обединените патриоти продължава да е стабилна.

„По време на тройната коалиция БСП и ДПС предадоха избирателите си. Александър Симов (избран от Кърджали – б.р.) да научи първо имената на всички общини в Кърджалийско, защото той не е от там. Аз познавам хората. Когато отида, ми стискат ръката и искат да ми кажат проблемите си“, каза още Цвета Караянчева.

The post Цвета Караянчева: Нинова се държи в парламента като на соц състезание appeared first on АЛАРМА – новини, горещи събития, истории, позиции.

Автор: alarmanews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук