Ценко Чоков предаден от ДПС като Хросто Бисеров

0
1513

Кметът деребей влиза в затвора поне за 8 години

Ценко Чоков, си­нът му Мартин и I останалите арес­танти са предадени от местните ДПС лидери, с които доскоро деребействаха заедно в Северозападна Бълга­рия, твърди пред „Гале­рия“ отлично информи­ран източник от реги­она на Враца.

Кметът на Галине е обвинен като лидер на банда за рекет, побои, лихварство и заплахи с убий­ства. При акцията сре­щу групата беше арес­туван и лидерът на ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов. Той обаче беше пуснат изненад­ващо без мярка за не­отклонение. Касъм е син на ромския барон Мехти Касъмов, който е с присъда за източване на Държавния резерв. Те са членове на ДПС и подкрепиха за нов мандат Ценко Чоков на последните местни избори. След издънката обаче било взето реше­ние партията да оттегли подкрепата си за Ценко Чоков и дори да помогне с доказателства за прес­тъпната му дейност.

Това означавало поне 8 години затвор за кме­та деребей, а през това време бизнесът му със земеделски земи да бъде завзет от фамили­ята Касъмови.

„Не е случайно, че Ка­съм Касъмов беше пус­нат от ареста. Сега ще му свалят обвиненията, а той ще намери свиде­тели срещу Чоков, който вече е наясно, че няма да излезе на свобода. Палачинката се обръща. Това, което се случи с Христо Бисеров, става и с Ценко. Той го знае много добре“, твърди из­точникът ни. За разлика от Христо Бисеров, кой­то бил член на партия­та и дори в нейното ръ­ководство, раздялата с Ценко щяла да мине по- безболезнено. Чоков не е в редиците на ДПС, а е избран като кандидат от

гражданската квота

 

 

Бащата на Касъм и Ценко Чоков са прияте­ли от началото на 90-те, когато са представите­ли на силовата групи­ровка СИК в региона. След това отношенията им минават през скан­дали и сприятеляване. През последните 2 годи­ни обаче действат отно­во заедно с подкрепата на ДПС.

Срещу Ценко Чо­ков пръв в редиците на партията заговори Алек­сандър Методиев – Бат Сали, през 2014 година. Тогава кметът на Галиче отново се замеси в скандали с побои, па­лежи и заплахи. Отго­ворникът за Враца и об­ластта Камен Костади­нов обаче го защитил и казал пред тесен кръг от депутати, че Ценко е це­нен кадър. Сега обаче от ДПС се разграничавали от Чоков, защото поло­жението му било неспа­сяемо. Вече има план за издигане на нов кмет на Галиче от партията на Доган, който да бъде подкрепен от ромските гласове под контрола на фамилията Касъмови.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук