Цонев сащиса Цънцарова за наркотици в НС и ѝ отправи предизвикателство за Прокопиев

0
311

Есента и зимата България ще бъде изправена пред много сериозни кризи, прогнозира депутатът от ДПС

Номинацията на Асен Василев е същото като Кирил Петков. Опитах се да го обобщя с един филм от близкото минало, като само ще добавя наркотиците. Това заяви Йордан Цонев от ДПС в ефира на bTV и уточни, че става въпрос за „ Секс, лъжи и видео и наркотици“.

Той посочи, че цял ден гърмят такива подобни скандали по медиите и предложи политиците да вземат да си направят един тест.

„Аз сериозно говоря. Говоря за тези, които управляват в момента в кабинета. От първия надолу има доста сигнали. Този кабинет на Петков и Василев е кабинет, който създаде хаос и безброй скандали. Чудех се как да ги изброя“, посочи Цонев.

По думите му и народните представители знаят за това, макар че не го казват публично.

„Аз чета в медиите, а пък и виждам“, посочи той.

На въпрос на водещата кои медии чете, Цонев отвърна:

„Капитал и Дневник. Шегувам се, разбира се. Сетих се за липсващия в това студио Иво Прокопиев. Той трябваше да е днес тук, но разбрах, че е зает.

Когато бях поканен вие казахте кои са другите гости и сред тях бе той. Но явно е зает да прави новия си кабинет, така че ще дойде след това“, каза Цонев.

„Много трудно се управлява със 121-2-3 депутати. Ние го правихме по времето на Пламен Орешарски и оттеглихме подкрепата си. Не може да събереш мнозинство за един закон. Това ще бъде агония за самите тях. По-добре да отидем на избори. Те не са хаос, хаос е това, което се случва сега“, каза Цонев.

„По-добре е да се състави след изборите един кабинет, който 130-140 депутати, едно хомогенно евроатлантическо общество, което да върне нормалността в политиката“, каза Цонев.Той определи като евроатлантически партиите „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и ДПС. „Ако спрат да правят глупости и да смятат, че политическите опоненти са врагове, и започнат да преговарят, ще се стигне до резултат“, смята Цонев.

„Есента и зимата България ще бъде изправена пред много сериозни кризи. Всичкото това нещо не изисква плаващи мнозинства, изисква едно монолитно мнозинство, което да започне да решава проблемите, за да видят българите. В този парламент БСП и Възраждане не бяха такива партии“, уточни Цонев.

Цонев коментира и думите на Кирил Петков, че и Делян Пеевски го е свалил от власт.

„Той и от мен е свален, и от Карадайъ е свален. Не само от г-н Пеевски. Г-н Пеевски няма кредити в ББР, но това не пречи да лъжат. Когато пиша официално писмо пред Народното събрание казва, че няма, а после в студията идва и казва, че има. Той отдавна нищо не казва на Кирил Петков и Асен Василев, защото смята, че няма смисъл да се говори на хора, които лъжат“, уточни Цонев.

„Г-н Пеевски беше в НС защото бяха нужни 121 гласа, за да се свали кабинета и всички депутати от опозицията бяха налични“, посочи още той.

Той контрира Цънцарова и по отношение на работата на Пеевски.

„Г-н Пеевски не получава заплата, заплатата, която му дават я дарява, мисля, че на един манастир в момента. Той морално е прав и смятам, че прави нужното като политиката. Среща се с избирателите има всеки ден – дали в офисите си, дали на терен“, обясни Цонев.

Депутатът от ДПС предложи на водещата следващия път да покани и Прокопиев. „Като дойде обаче не ме канете мен, защото няма да дойда. Може да ни поканите и двамата едновременно, тогава ще дойда с най-голямо удоволствие, ще си говорим и за Генезиса, и за задкулисието, и защо най-сетне не влезе в политиката, за да е с фейса си. Толкова доказателства има за кръга „Капитал“, че трябва 3 дни да стоим в студиото“, посочи Цонев.

По думите му ако искаме България да се отлепи и да тръгне по-един нов път са нужни нови избори.

Относно дипломатическия скандал с представителите на Руската федерация у нас и тяхното изгонване, Цонев заяви, че това е направено по ред и процедура, които делегитимират самото действие.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук