Четвърта жертва на огнения ад в Средец (СНИМКИ)

0
1091

38-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям пожар в дома им в град Средец, е починала днес по обед. Това обявиха пред „Дарик“ от клиниката по изгаряния при Военноморска болница – Варна, където Анка е приета късно снощи, заедно с другите си две деца.

Според шефа на лечебницата доц. д-р Ивайло Въжаров, състоянието й е било изключително тежко. Цяла нощ лекарите са опитвали да я спасят, но без успех.

пожар Средец

 

„Направихме всичко възможно, за да я спасим. Изгарянията по тялото й бяха повече от 85%“, обясни д-р Въжаров. Към този момент под наблюдение остават двете деца на 8 и 11 години. „По-голямото момче е в много тежко състояние, на апаратна вентилация в „Реанимация“. Прогнозите ни не са никак добри. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете“, уточни д-р Въжаров.

пожар Средец

 

Пожарът изпепели къщата на живеещите на семейни начала Антон и Анка късно снощи. В стихията загина 34-годишният Антон в опит да спаси всички, които са вътре. След погасяването на пламъците, пожарникарите се натъкват на зловеща гледка – бащата е бил овъглен заедно с две от децата си на 6 и 12 години.

пожар Средец

 

В ромския квартал на Средец обясниха, че Антон е бил дървосекач. От полицията съобщиха, че трагедията е предизвикана от избухнал моторен трион, забравен до печка с твърдо гориво. Рано тази сутрин на мястото беше направен втори оглед. Криминалисти разследват случая.

пожар Средец

 

„Две пожарни дойдоха тук. Стояха малко по-надолу от къщата. Ама вода нямаха. Лапетата вътре горят. Седнаха тука и ни питаха само за имената. Пожарът е станал с туба бензин. Печката е опитал да запали. Бедно момче беше, добро“, казаха жителите на ромската махала в Средец.

пожар Средец

 

„Искам да поднеса съболезнования към близките на загиналите. Нашият град не помни такъв пожар с такива последици. Трагедията е огромна. Ще направи всичко възможно да осигурим погребение на загиналите. Сутринта се срещнах с близки на семейството Помогнахме с пари. Готови сме да съдействаме, ако са нужни още“, заяви и кметът на община Средец Иван Жабов.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук