ШЕСТДЕСЕТ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ РЕГИОН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПОЛУЧИХА КОНСУЛТАЦИИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕС

0
72

В изпълнение на проект „Насърчаване на предприемачеството и иновациите в селските райони на Кавала, Драма, Смолян и Благоевград“, финансиран с договор за безвъзмездна помощ № В6.3а.23 от 13.04.2021 г. от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 -2020, Сдружение „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“ предостави  консултации на 60 предприемачи.

След анализ на резултати от проведената през 2022 г. първоначалната диагностика на конкурентоспособността на 60 предприемачи, експерти разработиха  индивидуални планове за  консултиране, при съобразяване със спецификата на конкретните предприемачи, получените резултати от първоначалната диагностика и идентифицираните бизнес умения на предприемачите.

Индивидуалните консултации имаха за цел дефиниране цели, визия и стратегии за стартиране/развитие на бизнес, повишаване нивото на съществуваща конкурентоспособност; планиране на следващи стъпки за създаване на бизнес култура и развитие на бизнес умения, които да помогнат предприемачите да управляват по-ефективно своя бизнес и оценят перспективите за бъдещо развитие.

Дейността по консултиране се осъществи чрез провеждане на индивидуални консултативни интервюта в „Звеното за подпомагане на бизнеса“ в град Гоце Делчев, по време на които бяха  установени индивидуалните нужди и потребности на всеки предприемач и планирани следващи действия за постигане на адаптация, развитие и устойчивост на бизнеса и развитие на бизнес уменията на предприемачите чрез включване в други проектни дейности.

Информация за предоставяните услуги от експертите към Звеното за подкрепа на бизнеса, може да получите в офиса на Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово на ул. Александър Стамболийски № 4, в Гоце Делчев или да се свържете с екипа на Сдружението на контактите, обявени на http://mig-gotsedelchev.com/.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество на ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020”.

Тази публикация е създадена с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието й е пълна отговорност на МИГ Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и Съвместния секретариат.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук